Schott Music

Gitaar voor iedereen - Eenvoudige Liedbegeleiding

Schott Music - ED 22217 - 14,50 Euro

 

Schott Music Shop

Schott Music London

Schott Music Toronto

Schott Music New York


De gitaar is een van de populairste instrumenten aller tijden, toch leren maar weinig mensen echt gitaar spelen. Het grootste struikelblok is vaak de greeptechniek voor de linkerhand. Daarom ontwikkelde Udo Zilkens de international JelGi® Methode. Zijn methode gebruikt een C-majeur stemming en maakt liedbegeleiding zo tot kinderspel. Binnen enkele minuten kun je met deze methode allerlei liedjes begeleiden. De liedbegeleiding is zo toegankelijk dat deze zelfs door 2-jarige kinderen gespeeld kan worden.

 

In dit boek leer je begeleidingspartijen spelen van honderden liedjes uit de hele wereld, gecategoriseerd op moeilijkheidsgraad. Je vindt tips voor het gebruik van de methode met kinderen van 2 jaar en ouder, evenals suggesties voor samenspel met Orff-Instrumenten en andere melodie-instrumenten.

 

Door de toegankelijke liedbegeleiding en het snelle speelsucces staat plezier in het musiceren centraal.

 

Udo Zilkens

Udo Zilkens werkt als muziekpedagoog aan het Schloß Benrath gymnasium in Düsseldorf. Hij ontwikkelde de JelGi® methode (www.jelgi.com) en is muziekmanager bij het Kompetenzteam in Düsseldorf. Hij leidt regelmatig JelGi workshops in peuterspeelzalen en scholen en is voorzitter van de stichting “JelGi-Jeder lernt Gitarre e.V.”.

 

Eendaagse JelGi cursussen

Voor opvoeders, docenten en allen die met kinderen werken, leven en spelen

Eendaagse JelGi cursussen kunnen ook op aanvraag op o.a. scholen en kinderdagverblijven in Nederland en Vlaanderen georganiseerd worden.